Uudisrakennus joulukuussa

Portaat johtavat uudisrakennuksen päätyovelle, jonka oikealla puolella on kuvataiteen luokka. Vasemmalla puolella on yksi lukion opetustiloista. Uudisrakennuksen nurkalle valmistuu näyttävä yksityiskohta: kolmionmuotoinen korkea kulmarakenne, jota kuvassa muurataan.

Uudisrakennuksen seinäpinnat on pääosin maalattu. Suurin osa seinistä on valkoisia, mutta esimerkiksi kemian luokassa tehostevärinä on käytetty petroolin sävyä.

Toinen rakennuksen tehosteväri on pinkki.

Hallintotilat valmistuvat uudisrakennuksen toiseen kerrokseen. Kuvassa ovat vierekkäin opinto-ohjaajan ja koulusihteerin työhuoneet. Näiden huoneiden ikkunoista katsotaan vanhan lukiorakennuksen suuntaan.

Kuvassa on musiikkiluokan seinärakennetta. Luokan seinät ja katto ovat kaksinkertaisia, jotta äänieristys on mahdollisimman hyvä.

Kuva on otettu ensimmäisen kerroksen oppimisaulasta päin. Katossa näkyy paljon talotekniikkaa, esimerkiksi ilmanvaihtoputkia sekä sähkö- ja tietoliikennekaapeleita. Taustalla on kaksi ryhmätilaa rauhalliseen, omatoimiseen opiskeluun ja esimerkiksi ryhmätöiden tekemistä varten.

Uudessa lukiossa opiskelijoiden wc-tiloja on sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa - enää ei tarvitse mennä ulkokautta vessaan.

 
Pääsisäänkäynnille johtaa leveä luiska, joka kestää traktorin painon - lumen auraaminen onnistuu. Luiska on tarkoitettu huoltoajoa varten, ja muut ajoneuvot jätetään pysäköintialueelle.

Sisäpihan erikoisuus on suuri graniittinen katsomoportaikko, joka mahdollistaa paitsi istuskelun myös monenlaiset esitykset ja tapahtumat.

Rakenteilla oleva lasinivel yhdistää uudisrakennuksen ja peruskorjatun osan.