Harjakaisia vietettiin 1.2.2019

Lapuan lukion harjakaisia vietettiin perjantaina 1.2.2019. Ohjelmassa oli ohjattu esittelykierros lukion uusissa ja peruskorjatuissa tiloissa, muutamia puheenvuoroja sekä hernekeitto- ja laskiaispullatarjoilu.


Tilaisuudessa puheenvuoron käyttivät Lapuan kaupunginjohtaja Satu Kankare, Lapuan lukion rehtori Kaisa Piiparinen, pääurakoitsijan edustajana toimitusjohtaja Tommi Rintamäki ja rakennuttajakonsultti Olli Kari. Vapaan sanan osuudessa puhuivat Sedu Lapuan koulutuspäällikkö Tuija Mattila ja Lapuan kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Ilpo Ulvinen.


Otteita rehtori Kaisa Piiparisen harjakaispuheesta:

"Olen työni kautta saanut olla mukana tässä hankkeessa alusta lähtien, ja työn etenemisen seuraaminen idealuonnoskilpailusta tarkempaan suunnitteluun ja edelleen rakentamiseen on ollut minulle erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Kun hanke aikanaan käynnistyi, en toden totta tiennyt, mihin jouduin tai pääsin mukaan. Yksityiselämän rakennusprojekteissa olen päättäväisesti pysytellyt taustalla, mahdollisimman kaukana rakennuspaikalta. Tästä rakennusprojektista en voinut, enkä halunnutkaan kieltäytyä vaan lähdin mukaan vähäisin taidoin, mutta sitäkin suuremmalla innolla."

"Uuden lukion rakentaminen ja rakennusprojekti on ollut koko lukion yhteinen projekti. -- Kaiken kaikkiaan tämä rakennushanke, joka nyt on jo loppusuorallaan, on ollut samanaikaisesti sekä rankka että runsaasti iloa ja riemua tuottanut projekti. Lukion väki on ollut tässä hankkeessa mukana täydellä sydämellään, vaikkakin joskus väsyneenä. Tämä uusi lukio, jonka tiloissa nyt olemme, tuntuu jo nyt omalta ja tutulta."

"Tiedän, että teille rakentamisen ammattilaisille tämä on kenties vain yksi projekti muiden joukossa, mutta Lapuan lukion opiskelijoille ja henkilökunnalle tämä on ainutlaatuinen projekti, joka tuskin monenkaan kohdalla tulee toistumaan. Innokkaasti ja uteliaina olemme seuranneet projektin etenemistä tuolta vanhan lukion tontilta ja varmasti yhtä innokkaina kuin Kiviristin yhteiskoulun oppilaat aikanaan mekin kannamme kimpsumme ja kampsumme uuteen kouluun, kun sen aika on."

Kemian luokka harjakaiskunnossa